Logo

Oksetyndstegsbøf på ovnstegt ratatouille med grønsagsbearnaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 tyndstegsbøffer gerne med fedtkant

Til ratatouille:
1 aubergine
1 squash
1 løg
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg
4 tomater (gerne bøftomater)
timian
1 spsk olivenolie

Til grønsagsbearnaise:
1 løg
2 fed hvidløg
4 gulerødder
olie
1/2 dl estragon-vineddike
4 dl grønsagsbouillon
50 g smør

1 kg kartofler

Ratatouille:
Smør et ovnfast fad med olivenolie og læg først skiver af aubergine
drysset med salt, så skiver af squash, så strimler af løg og peberfrugt
og hakket hvidløg og til sidst skiver af tomat, krydr med timian, salt og
peber og hæld ca. 1 spsk olivenolie henover.
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 180°C ca. 45 minutter.
Efter ca. 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og det hele blandes rundt og stilles i ovnen igen.

Grønsagsbearnaise:
Hak løg og hvidløg, skær gulerødderne i skiver og svits det hele let i lidt olie i en gryde.
Tilsæt nu estragon-vineddiken og lad det koge ca. 2 minutter.
Tilsæt så grønsagsbouillon og lad saucen koge ca. 15 minutter til gulerødderne er møre.
Blend saucen jævn med smørret og smag til med salt og peber.

Kødet:
Tør bøfferne med et stykke køkkenrulle og steg dem på panden eller
grillpanden til ønsket tilberedning (2-3 minutter på hver side).
Krydr med salt og peber og lad evt. bøfferne hvile 5-10 minutter inden servering.

Tilbehør:
Råstegte eller ovnbagte kartofler og marinerede salater.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.318 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fars med vintergrønsagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ovnbagt laks med rygeostTil den velsmagende laks med chilisauce og rygeost serveres ovnbagte grønsager. Det hele...
• Flæskesteg med asparges og tarteletter med krebsehalerBåde tarteletter og flæskesteg kan laves året rundt, og retterne bliver sommerlige med...
• Bær med yoghurtskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!