Logo

Ostegratinerede rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostegratinerede rejer

 

Retten hedder egentlig "Rejer Florentine" hvilket betyder "Rejer som i Firenze".

Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

200 g rejer

250 g frisk spinat (eller 400 g frossen hel bladet spinat)

1 fed hvidløg

1 skalotteløg

25 g smør

1 spsk hvedemel

1 dl hvidvin

1 dl mælk muskatnød

2 spsk revet ost

salt og peber

 

Tilbehør:

persille

brød eller kogte ris

*

 

Skyl og slyng spinaten.

Pil hvidløg og skalotteløg og hak dem fint.

Sauter spinaten i en gryde med 15 g smør og tilsæt hvidløg, salt og peber.

Læg det i bunden af et smurt, ovnfast fad.

 

Steg skalotteløg blanke i en gryde med det resterende smør og rør melet i.

Tilsæt vin og mælk og kog saucen igennem.

Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Læg de afdryppede rejer på spinaten og hæld saucen over.

Drys med ost og gratiner under grillen i ovnen i et par min.

Drys med persille og nyd retten med brød eller kogte ris.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 961 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?