Logo

Ovnbagt fisk med fennikel og tomat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnbagt fisk med fennikel og tomat

 

Køb den mest friske fisk, du kan få. Store fisk kan tilberedes både som koteletter eller fileter, mens små fisk bør tilberedes med ben.

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer)

 

#

1 kg fisk med ben eller 600 g fileteret fisk

fx laks, lange, ørred, brosme, pighvar, slethvar, rødspætte, skrubbe

1 citron

4 spsk olie

1 fed hvidløg

frisk timian og merian

2 fennikelknolde

¾ kg cocktailtomater

salt og peber.

 

Tilbehør: 1 kg nye kartofler

*

Tænd ovnen på 225 °C.

Skær fisken i portionsstykker og rids evt. skindet med en skarp kniv.

Rør citronsaft sammen med olie, knust hvidløg, hakkede krydderurter, salt og peber.

Vend fisken sammen med halvdelen af marinaden.

Rens fennikelknoldene og skær dem i tynde skiver.

Vask tomaterne og skær dem i halve.

Vend grønsagerne sammen med resten af marinaden.

Fordel grønsagerne i et ovnfast fad smurt med olie eller foret med bagepapir.

Læg fiskestykkerne oven på grønsagerne og sæt fadet i ovnen i ca. 20 min. alt efter fiskens tykkelse.

 

Server med friskkogte nye kartofler:

Skrub kartoflerne rene eller skrab dem med en lille kniv.

Læg dem i kogende letsaltet vand og lad dem simre i 8 min.

Tag gryden af varmen, læg låg på og lad kartoflerne trække ca. 8 min.

Hæld vandet fra kartoflerne og hold dem varme, evt. under et klæde skoldet med kogende vand.

 

Tips: Hvis fiskestykkerne er tynde, kan man bage grønsagerne uden fisk i 10-20 min., før man lægger fisken på og fort- sætter bagningen.

 

En nem Sommersauce til kartoflerne kan røres kvark eller cremefraiche, hakkede krydderurter, salt og peber.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.462 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her