Logo

Ovnbagt laks med appelsin og blomkålscrudite

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnbagt laks med appelsin og blomkålscrudite

Ovnbagt laks med appelsin og blomkålscrudite  

Ovnbagt laks er jo virkelig lækkert i sig selv, men det bliver kun endnu bedre af at få selskab af sådan en frisk appelsinsnert og så lidt blomkålscrudite. Nemt og lækkert ...

30-60 min. 4 personer

 

#

400 g laks
1 usprøjtet appelsin, skal og saft
1 spsk honning
½ tsk stødt knuste nelliker
1 tsk havsalt

Blomkålscrudite:
400 g blomkål i små buketter eller groft blendet
75 g groftrevet parmesanost
75 g mandler med skal
1 usprøjtet citron, skal og saft
3 spsk olie
3 spsk hakket bredbladet persille
3 dl kogte fuldkornsris (250 g)
salt og kværnet peber

Tilbehør: 400 g godt og groft brød

*

 

Bland appelsinsaft, - skal, honning og stødt nelliker sammen.

Del lakse stykket i 4 portioner.

Kom laksen i et passende ovnfast fad, hæld appelsinmarinaden over og dæk fadet med folie.

 

Bages i ovn ved 200 °C i 20 min.

Rist mandler på en varm pande til de er let gyldne, og så hakkes de groft.

 

Bland revet blomkål, med parmesanost, hakkede mandler, skal og saft af usprøjtet citron, fuldkornsris og olie.

Krydr med salt og kværnet peber.

 

Servér salaten i bunden og et stykke laks og groft brød.

 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.019 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her