
 
4 kviste frisk rosmarin
havsalt og peber
½ dl olivenolie
1 stk afpudset lammekølle
1 kg kartofler
2 dl vand
3 citroner
12 artiskokker
 
A. Forvarm ovnen til 190°C. 
Knus en kvist rosmarin i en morter. 
Tilsæt salt, peber og ⅓ af olien. 
Gnid denne blanding ind i lammet og gnid yderligere med salt og peber. 
Placér lammekøllen på en rist i en bradepande. 
Skær kartoflerne i både og fordel dem i bradepanden. 
Hæld resterende olie, vand samt salt og peber over kartoflerne. 
Tilsæt resterende rosmarinkviste samt saft fra halvdelen af citronerne. 
B. Steg lammet og kartoflerne i ca. 30 min. 
Vend kartoflerne af og til og hæld stegesaft over lammet. 
Tilsæt de rensede artiskokker samt saft fra en citron mere, og vend det sammen med kartoflerne i bradepanden. 
C. Fortsæt stegningen, indtil lammet har den ønskede tilberedning (30-40 min. yderligere). 
Krydr evt. med yderligere salt og peber. 
Lad lammet hvile i 20 min, før det skæres ud. 
Servér lammekødet med kartoflerne.