
 
Den populære røgede medister blandes her med svampe og gulerødder,
til en rigtig lækker efterårsgryde med en let smag af vildt. Lækker gryde.
• Kantareller er som gulerødder rige på karotin og
indeholder også niacin • Vælg gerne en mager pølse. 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 10-12 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Pølsegryde ret vild:
500 g mager røget medister 
2 løg 
1-2 spsk smør eller margarine 
1 dåse kantareller eller andre svampe, ca.115g 
1 gulerod 
1 dl fløde 13% 
1 spsk sennep 
1 spsk tomatpuré 
5 enebær 
½ tsk rosmarin 
½ tsk timian 
2-3 dl oksebouillon (fond) 
¼ tsk friskkværnet sort peber 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Skær pølsen i tern. 
Pil og hak løgene. 
Smelt fedtstoffet på en teflonpande og steg pølse og løg. 
 
2 Lad svampene dryppe af og tilsæt dem. 
Skræl guleroden, skær den i små tern og kom også den i. 
Rør fløden i og tilsæt sennep, tomatpuré, enebær,
krydderurter og friskkværnet sort peber. 
 
3 Spæd lidt efter lidt med bouillon til den har en passende
konsistens. 
Lad gryden simre sagte under låg, 10-12 min. 
Server straks med kogte kartofler og en salat. 
 
Tips & råd
 

En frisk agurkesalat smager godt til gryden. Sådan laver du
den: bland 1 spsk groft salt, 1 spsk sukker. 1 spsk eddike og 1 agurk i tynde
skiver. 
Bland alle ingredienser godt og dæk med vand. 
Drys masser af hakket dild over og lad det trække i mindst 1
time. 
 
VARIATION 
I stedet for pølse. passer det fint med strimlet kød af
vildt eller magert okse- eller svinekød. Beregn noget længere kogetid. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 386 = kJ 1621 
Kulhydrat 12 g Protein 17 g Fedt 30 g (70%) Fibre 2 g