
6 frokostpølser 
Kartoffelmos:
500 g melede kartofler 
2 dl mælk 
1 spsk smør eller margarine 
salt og hvid peber 
1 spsk mild sennep 
2 spsk meget klippet purløg 
Tilbehør: rugbrød, blandet salat 
*
Skræl kartoflerne og kom dem i usaltet vand, der lige dækker. 
Kog kartoflerne under låg i ca. 20 minutter. 
Hæld vandet fra og lad kartoflerne stå under låg i endnu 10 minutter. 
Mos dem omhyggeligt og tilsæt den kogende mælk lidt efter lidt. 
Pisk hele tiden. 
Rør smør, salt og hvid peber i til sidst. 
Flæk pølserne på langs og læg dem med skærefladen opad på smurt, ildfast fad. 
Stil dem 5 minutter i en 250°C varm ovn. 
Rør kartoffelmosen igennem med sennep og purløg og fyld den i en sprøjtepose med bred tylle. 
Sprøjt den i siksak på pølserne og stil fadet i ovnen i endnu 10-15 minutter. 
Server rugbrød og blandet salat til.