
 
Vor populære røgede medister kan tilberedes på mange måder.
En lækker og moderne opskrift får du her - den laves i wok med en masse grønt.
• Vælg en mager pølse, så mindsker du på fedtet. • Rapsolie
indeholder enkeltumættet fedt. 
 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Pølsewok:
500 g mager røget medister 
2 gulerødder 
1 pastinak 
2 stilke blegselleri 
1 rødløg 
200 g sukkerærter
400 g minimajs (1 dåse) 
100 g bønnespirer 
240 g nudler 
TIL WOKKEN: 
1 spsk
rapsolie 
SAUCE: 
2 dl
tomatjuice 
2 spsk soya
1 spsk flydende honning 
¼ tsk groftkværnet sort peber 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Flå pølsen og skær den i strimler. 
Skræl gulerødder og pastinak og skær begge dele i
tændstiks-tynde strimler. 
Rens sellerien og skær den i skiver. 
Pil løget og skær det i tynde både. 
Bland ingredienserne til saucen. 
 
2 Optø sukkerærterne noget og hæld væden fra minimajsene. 
Skyl bønnespirerne og lad dem dryppe af. 
 
3 Opvarm olien i en dyb teflonpande eller i en wok. 
Steg gulerod, pastinak, selleri og løg et par min. 
Læg det til side og steg pølsen. 
 
4 Tilsæt evt. lidt mere olie og steg sukkerærter, minimajs
og spirer. 
Kog nudlerne efter pakkens anvisning og rør dem i retten. 
Bland det hele, hæld saucen over og varm igennem. 
Klip evt. en frisk krydderurt, fx oregano, over og server
straks. 
 
Tips & råd 
 

Tilberedning i wok: Varm aldrig en tom wok og sæt den ikke
direkte på en hed plade. 
Sæt wokken på kold plade, hæld olie i og varm den langsomt
op. 
 

Anvend friske bønnespirer. De er mere sprøde og saftige end
dem som købes på dåse. 
Dyrk dem selv eller spørg efter dem hos grønthandleren. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 470 = kJ 1965 
Kulhydrat 52 g Protein 20 g Fedt 20 g (38%) Fibre 8 g