Logo

Pandefrikadelle med marinerede rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pandefrikadelle med marinerede rodfrugter

 

Prøv at stege frikadellefarsen som en stor frikadelle, det er nemt i hverdagen, hvor det gerne må gå lidt kvikt.

Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 20 min.  Frysegnet. 4-5 personer

 

#

Fars:

400 g hakket svine- og kalvekød

1½ tsk groft salt

friskkværnet peber

4 spsk hvedemel

1 æg

1 lille løg eller 3-4 skalotteløg

1 økologisk citron

2 dl grønsagsbouillon

25 smør

1 spsk olie

 

Rodfrugter:

500 g gulerødder

500 g persillerødder eller pastinak

1 spsk frisk timian

1 spsk citronsaft

1 spsk olie

salt og peber

 

Tilbehør: lidt blandet salat og brød

*

 

RØR kødet sejt med salt.

Når man rører farsen godt, ændrer kødet konsistens og kan bedre binde mælken, så frikadellerne bliver saftige.

 

RØR peber, mel og æg i kødet.

Tilsæt hakket eller revet løg og fintrevet citronskal.

Rør godt, og tilsæt derefter den kolde bouillon lidt ad gangen.

Rør til farsen bliver smidig, men ikke for flydende.

 

LAD smør og olie blive gyldent på en pande (ca. 28 cm).

Form farsen til en stor frikadelle på panden.

Steg et par min. ved høj varme, skru ned til middelvarme, og steg 8-9 min.

Vend pandefrikadellen ved hjælp af et grydelåg, og steg den anden side på samme måde.

 

RENS rodfrugterne, og skær dem i stave. Kog dem ca. 5 min. i letsaltet vand.

Dryp dem af i en sigte, og lad dem køle lidt af.

Vend grønsagerne med timian, citronsaft, olie, salt og peber.

 

ANRET pandefrikadellen med de marinerede rodfrugter og salatblade.

Server med brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Skinkekarbonader med hvidvinKødet til karbonaderne er æltet sammen med finthakket forårsløg, og pakket ind i tynde...
• Grillstegte kødbollerDisse grillstegte kødboller smager endnu bedre med en kold kartoffelsalat eller med bagte...
• Frikadelleburger med rødbede-slawLækre frikadeller fra grillen og serveret i sprød durumbolle - herregodt
• Æblekage - DessertBag en dejlig saftig æblekage - opskriften er pærenem!
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os