
Hovedret til 4
2 tsk hvedemel 
1 dl vand 
1 dl piskefløde 
1 liter friske basilikumblade og bløde -stilke (1 stor potte) (ca. 50 g) 
4 dl persillekviste 
25 g pinjekerner 
2 små pillede fed hvidløg 
1½ spsk balsamicoeddike 
2 tsk groft salt 
400 g tørret hvid pasta, fx spaghetti 
3 liter vand 
1½ spsk groft salt 
500 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver 
100 g mozzarella / pastaost 
Pynt: friske basilikumblade 
Tilbehør: 240 g lyst brød 
 
Rør mel og 1 spsk af vandet sammen i en tykbundet gryde. 
Tilsæt resten af vandet og fløden. 
Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. 
Kom flødeblandingen i et blenderglas sammen med basilikum, persille, pinjekerner, hvidløg, eddike og salt. 
Blend ved langsomste hastighed i ca. 20 sek. 
Smag basilikumsaucen til - den skal være stærk og salt.
 
Kom imens pastaen i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. 
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. 
Tilsæt broccoli og lad den koge med de sidste 3 min. af kogetiden. 
Pastaen skal være mør, men ikke blød - al dente. 
Hæld pasta og broccoli til afdrypning i et dørslag. 
Kom pasta og broccoli tilbage i gryden, tilsæt basilikumsauce og vend rundt. 
Hæld retten i en stor, varm skål og server straks sammen med ost.
 
Tips: Basilikumsaucen kan tilberedes med smuttede mandler i stedet for pinjekerner og med 1 spsk hvidvinseddike i stedet for balsamicoeddike.
Fryseegnet: Ja, basilikumsauce.