
 
Dette er en cremet pastaret som er et godt valg, når dit har
lyst til at lave en rigtig mættende og god vegetarisk hovedret. Enkelt.
• Broccoli indeholder A- og C-vitamin samt folacin • Pasta
tilfører meget sammensat kulhydrat.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 6 Portioner 
 
# Råvarer til Pasta med broccolisauce
350 g pasta 
300 g frosne broccolibuketter 
3 spsk margarine 
3 spsk hvedemel 
5 dl letmælk 
2 ½ dl reven lagret ost (16%) 
½ tsk salt 
½ tsk friskkværnet peber 
½ tsk stærk chilisauce 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Kog pastaen efter pakkens anvisninger. Lad den dryppe af. 
Optø broccolien. 
 
2 Smelt imens margarinen på en teflonpande ved jævn varme. 
Tilsæt melet og brun under omrøring i 2 min. 
Spæd med mælk, rør rundt og bring i kog. 
Lad det simre i 5 min. under omrøring. 
Tilsæt 2 dl reven ost og rør rundt til osten er smeltet. 
 
3 Rør den optøede broccoli i saucen. 
Krydr med salt, peber og chilisauce. 
Bring det i kog og lad alt blive gennemvarmt, ca. 10 min. 
 
4 Læg pastaen i en skål og bland den med saucen. 
Drys resten af osten over og server. 
 
Tips & råd
 
Rør rundt mens du blander osten i saucen. Det forhindrer at
osten bliver "klumpet" når den kommer i kontakt med varmen. 
 
Stærke chilisaucer laves af forskellige sorter chilifrugter.
Der findes alt lige fra meget milde sorter til meget stærke.
Du finder dem i velassorterede butikker. 
 
FRYSNING: Tilbered som opskriften anviser. 
Læg pasta sammen med saucen i en plastboks med tætsluttende
låg og frys i op til 3 mdr. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 345 = kJ 1443 
Kulhydrat 43 g Protein 16 g Fedt 12 g (31 %) Fibre 2 g