Logo

Pasta med kantareller og persille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pasta med kantareller og persille

 

Det er lidt et hyggeligt arbejde at gøre svampe i stand, man kan være flere om det, og det er hele arbejdet værd, det er ingen i tvivl om, når man sidder og nyder måltidet.

Servering til 4 personer. 30 min.

 

# Ingredienser

400 g kantareller

400 g pasta

1 bundt persille

1 spsk olie

2 spsk smør

1 dl piskefløde

lidt salt og peber


* Tilberedning

1. Rens kantarellerne ved at komme dem i et dørslag og ryste svampene, eller hvis du har en salatslynge, kommer du svampene i kurven og ryster først, hvorefter du kører en tur i slyngen med svampene. 


Herefter gås de efter med en lille pensel, for at børste det sidste skovbund fra.

Skyl endelig ikke svampene, da de vil suge vand til sig.

2. Kog pastaen efter emballagens anvisning i rigeligt vand og tilpas saltet.

Til disse 400 g her: 4 liter vand og 4 tsk salt.

Kog uden låg, til pastaen er al dente, det vil sige, at den har bid -

Altså kogt tilpas, men ikke kogt ud.


3. Skyl og slyng persillen tør og nip den.

4. Kom olien på en stor slip-let pande, når den er varm kommes smør på, og når det er bruset af kommes svampene på.

Steg dem i ca. 3 minutter – hold dem i gang på panden, så de vendes.


5. Hæld fløden ved og lad den koge op omkring svampene og creme dem.

6. Hæld vandet fra pastaen og kom den tilbage i gryden.

Hvis den pande du bruger er stor, kan du gøre det omvendt og hælde den veldrænede pasta over til svampene og blande det på panden.

7. Vend svampene, persillen og friskkværnet peber i pastaen og anret det i dybe tallerkener.

 

Energifor./ pers 577 kcal. Protein 16.1 g. Kulhydrater 84.3 g. Fedt 21.5 g. Fedtenergi 33 %

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 332 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pasta med svampesaucePasta og svampe passer perfekt sammen. Svampenes egne, fine smag fremtræder godt i...
• Bruschetta med champignon, ost og persille - en god grøn forretBruschetta kan laves i en håndevending, og kan serveres både som tilbehør til kødet, som...
• ØstershatEn dejlig, mild svamp som kan bruges til at forny alle svamperetter i stedet for...
• Husets chokomousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!