1 ½ kg  skrubbede muslinger 
2 spsk  hvidvinseddike 
2 spsk  vand 
1 pillet skalotteløg 
300 g  frisk båndpasta 
 
Sauce: 
1 aubergine skåret i terninger 
1 spsk  olie 
1 hakket løg 
2 fed hvidløg 
500 g  flåede tomater 
Hakket persille 
2 dl   muslingevæde 
Damp muslingerne i hvidvinseddike, vand og skalotteløg i en gryde til skallerne åbner sig.  Kasser alle muslinger som ikke åbner sig under dampningen. Si 2 dl    muslingevæde fra. Muslingerne tages ud af deres skaller lad dog enkelte være i deres skal.  
Til saucen ristes auberginer og løg i olien. Tilsæt hvidløg og muslingevæden. Lad saucen koge i ca. 5 minutter. Skær tomaterne mindre stykker og kom dem i saucen. Smag til med salt. Kom muslingerne i og varm dem i saucen. Kog pastaen med salt i ca. 2 minutter. Anret pastaen i en fad og hæld saucen over. Pyntes med persille.