1 løg 
½ kg  tomater 
2 spsk  olie 
1 dl  boullon eller hvidvin 
2 spsk  hakket persille 
1 spsk  frisk basilikum 
½ tsk  stødt chili 
 
Tilbehør: 400 g  pasta og parmesanost 
 
Pil løget og hak det groft. 
Skold og flå tomaterne, fjern kernerne og hak tomatkødet. 
Varm olien i en gryde og svits løgene kort. 
Tilsæt tomatkød, boullon eller vin, persille, basilikum og chili. 
Krydr med salt. 
Lad saucen koge under låg ved svag varme ca 15 min. 
Kog imens pastaen akkurat mør i rigeligt letsaltet vand for god varme uden låg. 
Smag på et stykke pasta om det er tilpas kogt, ved at bide i det. 
Det skal gøre en lille smule "modstand", men må ikke have en hård kerne. Hæld straks pastaen i en sigte og lad den dryppe af et øjeblik. 
Fordel pastaen på varme tallerkener eller fyld den i en varm skål. 
Hæld saucen over pastaen. 
Servér friskreven parmesanost til.
  
Tips: Det er vigtigt at servere friskreven parmesanost til pastaretter. 
Den færdigrevne har en bitter, salt smag. 
Et helt stykke parmesanost er meget drøjt og holder måneder i køleskab.