
 
Makaroni, grønsager og hakket kød, gratineret i ovnen,
bliver til et perfekt måltid, garanteret populært hos børnene! Favoritret.
• Server en blandet salat til, eller en frugtsalat som
dessert, så har du et komplet måltid. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Pastagratin med oksekød:
1 tsk salt
¼ tsk peber 
1 tsk salt pr. liter kogevand 
500 g hakket oksekød 
250 g makaroni 
4 forårsløg 
1 rød peberfrugt 
2 bøftomater 
2 spsk olie 
3-4 fed hvidløg 
¼ tsk stærk paprika 
100 g lagret mager ost 
DESUDEN: 
1 tsk olie til portionsformene 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Kog makaronien knapt mør efter pakkens anvisninger i
letsaltet vand. 
Spul den i koldt vand og lad den dryppe af i en si. 
 
2 Gør løgene i stand og skær dem i tynde ringe. 
Udkern peberfrugten og skær frugtkødet i fine tern. 
Skold, flå og udkern tomaterne. Hak tomatkødet groft. 
 
3 Opvarm olien på en pande og steg kødet grynet. 
Pil hvidløgene og pres dem i. 
Krydr med salt, peber og paprika. 
Bland løg, hakket tomat og peberfrugt i tern med kødet. 
Lad det hele stege i yderligere 5 min. 
 
4 Varm ovnen til 200 °C. 
Smør 4 portionsforme let med olie. 
Rør de afdryppede makaroni i kødblandingen og fyld formene
med blandingen. 
 
5 Læg et par skiver ost over og gratiner i ovnen ca. 20 min,
til osten er smeltet. 
 
Tips & råd 
 

Anvender du et stort fad, så forlæng gratineringstiden med
ca. 10 min. 
Anret gratinen portionsvis ved serveringen. 
 

I stedet for hakket kød kan du anvende pølse-, skinke eller
grønsagsrester under makaronilaget. Makaronierne kan også erstattes med ris. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 557 = kJ 2339 
Kulhydrat 51 g Protein 32 g Fedt 25 g (40%) Fibre 4 g