1 perlehøne 
spæk til ombinding 
75-100 g  smør 
½ dl  whisky 
salt og peber 
1 bæger cremefraiche (ca. 180 ml. ) 
2 ½ dl  kalvefond 
Den rensede perlehøne tørres med køkkenrulle og ombindes med tyndt udskårne spækskiver . Smørret brunes i stegegryden, og perlehønen brunes heri på alle sider. Whiskyen hældes over hønen og antændes, ryst gryden let, så al alkohollen brændes af. 
Der spædes derpå først med cremefraiche og lidt efter med kalvefond og krydres med salt og peber. Nu steges perlehønen mør under låg. Alt efter størrelsen vil det tage en halv time til tre kvarter. 
Hønen tages op og parteres som andet fjerkræ. Om nødvendigt koges saucen ind og smages til, før den serveres hældt over perlehønen. Der gives små, smørbrunede pillekartofler til - og lidt brøndkarse, hvis det kan skaffes. 
Der kan serveres en skål salat til at slutte af med, bare ikke sammen med kødet. 
Perlehøne flamberet med whisky 
1 perlehøne 
spæk til ombinding 
75-100 g  smør 
½ dl  whisky 
salt og peber 
1 bæger cremefraiche (ca. 180 ml. ) 
2 ½ dl  kalvefond 
Den rensede perlehøne tørres med køkkenrulle og ombindes med tyndt udskårne spækskiver . Smørret brunes i stegegryden, og perlehønen brunes heri på alle sider. Whiskyen hældes over hønen og antændes, ryst gryden let, så al alkohollen brændes af. 
Der spædes derpå først med cremefraiche og lidt efter med kalvefond og krydres med salt og peber. Nu steges perlehønen mør under låg. Alt efter størrelsen vil det tage en halv time til tre kvarter. 
Hønen tages op og parteres som andet fjerkræ. Om nødvendigt koges saucen ind og smages til, før den serveres hældt over perlehønen. Der gives små, smørbrunede pillekartofler til - og lidt brøndkarse, hvis det kan skaffes. 
Der kan serveres en skål salat til at slutte af med, bare ikke sammen med kødet.