Logo

Pirogger med grønt fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pirogger er dej rullet om noget indhold. Retten stammer oprindeligt fra Rusland. Her laves de uden kød med blandt andet gulerødder, champignon og cremefraiche. Prøv dem til frokost eller aftensmad

 

Dej:
150 g grahamsmel
100 g hvedemel
75 g smør
1 æg
1 tsk salt
2 spsk tykmælk
 
Fyld:
200 g porrer
200 g gulerødder
2 spsk olie
250 g champignon
300 g bagekartofler
2 dl cremefraiche
2 stilke timian
salt, peber
æg til pensling

*
 
Porrerne renses og skæres i tynde ringe.
Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i små tern.
Champignionerne renses og skæres i halve eller kvarte, afhængig af
størrelsen.
Porrer og gulerødder svitses i olien et øjeblik.
Kartoflerne tilsættes og steger med for svag varme i ca. 7 minutter.
Champignonerne tilsættes og steger med i ca. 5 minutter, hvorefter der
slukkes for varmen.
cremefraiche tilsættes, og der smages til med timian, salt og peber.
Melet hældes i en skål, salt tilsættes.
Smørret hakkes i melet og smuldres til en grynet masse.
Brug evt. food-processoren eller en pisker med dejkroge.
Samles til en dej (må ikke æltes!) med ægget og så meget tykmælk, der er
nødvendigt.
Dejen deles i 2, og hver del rulles meget tyndt ud i 24x24 cm.
Udstik med en skål eller lignende (12 cm i diameter) 4 piroger af hvert
dejstykke.
Lav 2 mere af den overskydende dej.
Fordel fyldet på den ene halvdel og fold den anden over (det er lidt svært,
for der skal helst være så meget fyld i som muligt).
Tryk kanten med en gaffel, prik huller med gaflen og pensl med
sammenpisket æg.
Bages ved 225°C i 20-25 minutter.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.247 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Irsk stuvning med svinekødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Stegt julegåsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kalvesauté med sommerkålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillet Tortillatærte med pære, æble og marcipanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os