Logo

Polenta med mexicansk kødsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Polenta med mexicansk kødsauce


Polenta minder i konsistensen om kartoffelmos og smager skønt til kødsauce. Server tortillachips til, så der er lidt at tygge på.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Kogetid: 20-45 min.

#

Polenta:

1 liter vand

2 tsk salt 250 g polenta

5 stilke frisk timian

6 spsk revet parmesanost

 

Kødsauce:

1 stort løg

2 fed hvidløg

2 peberfrugter (1 rød og 1 grøn)

1 spsk olie

400 g hakket oksekød

1 stor dåse tomatpuré

3 dl vand

2 tsk tørret oregano

2 tsk stødt spidskommen

200 g majskerner

salt og peber

Tilbehør:

1 salathoved

1 pose tortillachips evt. syltede jalapeiios

*

Giv vand og salt et opkog.

Tag gryden af varmen, og drys polenta i, mens du pisker.

Skru ned, og lad polentaen simre under låg i ca. 45 min.

Rør jævnligt, så grøden ikke brænder på.

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

Rens peberfrugterne, og skær dem i terninger.

 

Svits løgene blanke i en gryde med olie.

Tilsæt kødet, og brun det grundigt.

Tilsæt peberfrugter, og svits i 4-5 min.

Tilsæt tomatpuré, vand, hvidløg, oregano og spidskommen, og lad kødsaucen simre i 20 min.

 

Vend majskernerne i kødsaucen, og kog det godt igennem.

Smag til med salt og peber.

 

Smag polentaen til med salt, og juster evt. konsistensen med vand.

Drys med friskrevet parmesan og timian ved servering.

 

Server polenta med kødsauce, salat, tortillachips og evt. jalapeños.

 

TIPS: Du kan også bruge minut-polenta, der blot skal koge i 5 min. Du kan også lave polenta af groft majsmel.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 426 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Nudelsuppe med hakket kødLynhurtig og billig hverdagsmad med masser af smag
• Pandekage-lasagneEn perfekt ret lavet på basisråvarer, lige til at byde på til festen, Denne lasagne bliver...
• Små farsbrød med pasta og tomatsauceEn frisklavet tomatsauce til en svingende gang pasta er altid et hit på middagsbordet....
• Salat med klementiner og pinjekernerDu kan både servere denne smukke salat som forret eller en let dessert
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!