
 
Bund: 
75 g hvedemel 
75 g grahamsmel 
125 g margarine 
1 æggeblomme 
 
Fyld: 
1 bundt frisk porrer 
1 pakke skinke i strimler 
1 pakke bacon i tern 
Peber, evt. salt 
 
Æggestand: 
2 hele æg + hviden fra ægget til bunden 
1 dl mælk 
1 post revet pizzaost (eller en blok Emmentaler revet i strimler) 
Peber og et lille drys salt 
¼ teskefuld friskrevet muskatnød 
 
Bunden æltes sammen med hænderne og stilles i køleskab ½ time. 
Bunden fordeles i en smurt tærteform (obs. den kan ikke rulles på, men skal lægges på i små klumper, man glatter ud) og forsteges i ovn ved 200ºC i 15 minutter. 
Porrer i skiver, skinke og bacon blandes i en gryde og simrer til porrerne er bløde, mens bunden forsteger. 
Fyldet fordeles på tærtebunden, og æggestanden røres sammen og hældes over fyldet. 
Madtærten bages i ovn ved 200ºC i ½ time. 
Hold øje med osten - bliver den for mørk, lægges et stykke alufolie over de sidste 10 minutter. 
Serveres med friskbagt flûte og grøn salat.
  
Tips: Tærtebunden kan laves i forvejen og fryses ned. Retten er supergod hele året rundt - både som hovedret og som populær natmad.