
Tærtedej: 
50 g grahamsmel 
50 g fint hvedemel eller 100 g fuldkornshvedemel 
50 g margarine 
½ dl vand 
salt 
fyld: 
600 g porrer 
100 g skinke 
2 æg 
2 dl vand 
salt 
peber 
25 g mandler 
*
Margarinen smuldres i hvedemel og salt, og æltes sammen med vand. 
Dejen hviler evt. ½ time i køleskab. 
Dejen trykkes ud i en smurt tærteform, bunden prikkes med en gaffel og forbages i ca. 15 min. ved 200ºC. 
Porrerne renses, skæres i skiver og koges i letsaltet vand ca. 4 min. 
Hældes i en sigte og drypper godt af. 
Skinken skæres i strimler og fordeles sammen med porrerne på den forbagte bund. 
Æg, vand og krydderier piskes let sammen og hældes over. 
Mandlerne lægges øverst, og tærten bages ved 200ºC i 20 min.