Logo

Portvinsmarineret svinekam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1-1 ¾ kg svinekam uden svær

Marinade:
2 ½ dl portvin
1 rødløg i skiver
1 gulerod i skiver
1 tsk tørret timian
1 tsk malet peber
2 tsk salt

Sauce:
20 g tørrede morkler eller morkelbrud
1 finthakket løg
20 g smør
stegeskyen
3 dl piskefløde
2 tsk majsstivelse
salt
peber

Bland marinaden.
Læg kødet i en kraftig plastpose og hæld marinaden ved.
Luk posen og læg den i et fad i køleskabet.
Lad kødet trække i marinaden 2-3 døgn, vend jævnligt kødet.

Udblød morklerne ca. 1 time i koldt vand.

Tag kødet op af marinaden, tør det med køkkenrulle og gnid det med salt.
Varm en pande godt op og brun kødet, først på fedtsiden.
Læg stegen i en lille bradepande og sæt det i en kold ovn.
Hæld den siede marinade ved og steg kødet ca. 1 ¼ time, til et kødtermometer viser ca. 65ºC.

Pak stegen i folie og si skyen.

Sauce:
Svits løg og afdryppede morkler i smørret.
Tilsæt stegeskyen og lad det koge småt 3-4 min.
Rør piskefløde og majsstivelse sammen og kom det i gryden.
Varm saucen igennem og smag til med salt og peber.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.762 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her