Logo

Rødspættefilet med dild og lime samt hakket, stegt og krydret grønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er et godt eksempel på en superenkel, sund hverdagsret, hvor grønsagerne spiller hovedrollen og smager fantastisk.

Her er et godt eksempel på en superenkel, sund hverdagsret, hvor grønsagerne spiller hovedrollen og smager fantastisk. Opskriften er lavet af en kok der kæmper grønsagernes sag.

 

2 spættefileter dobbelte
1 god spsk hakket dild
Skal af en lime
Salt
Olie til stegning

 

Grøntsager efter eget valg eksempelvis:
200 g haricot verts
¼ blomkål
1 rød peberfrugt
½ løg
Lidt plukkede salatblade
2 spsk. god olie

Avocado-tomatsalsa:

2 avocado
2 tomater (det er ok at de ikke er modne)
½ løg
Et par dråber tabasco
salt
saft af lime
plukket dild

 

Spætten:

A. Læg spættefileterne med skindsiden nedad.

Fordel dild og lime samt krydder med salt.

Klap fileterne sammen så skindsiden er yderst

B. Lige før servering steges fileterne på panden i varm olie – stegetid et minut på hver side

C. Anret dem på varme tallerkener og krydr overfladen med salt

 

Grønt:

A. Kog bønnerne i saltet vand og afkøl dem i koldt vand.

Skær peberfrugten i strimler.
Skær blomkålen i små ikke for tykke stykker og hak løget

 

B. Bland alle de rå grønsagerne i en skål med olien og fordel det på tallerkenerne sammen med fisken

 

Avocado-tomatsalsa:

A. Hak avocadokødet groft. Skær tomaterne i grove tern og hak løget 

B. Avocado, tomat og løg vendes sammen og krydres det med salt, tabasco, limesaft og dild

C. Server salsaen i 2 portionsskåle som "sauce" til retten

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.790 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her