Kalvekød, fennikel og ost passer fint sammen og er meget velegnet til et raclette måltid. 
4 personer 
2 fennikler 
1 spsk tør hvidvin 
2 dl fløde 
salt 
500 g nye kartofler 
500 g kalveschnitzel 
2 spsk olie 
Hvid peber 
150 g Gouda ost 
1. Fennikel skylles, toppene skæres fra, og knoldene renses og skæres i strimler. 
2. Olien opvarmes, fennikelstrimler svitses heri, vin tilsættes og grønsagerne dampes under låg i ca. 5 min. 
Toppene hakkes fint. 
3. Fløde tilsat salt bringes i kog under omrøring, og koges ind uden låg, ved svag varme, indtil fløden er tyknet. 
4. Kartoflerne koges møre i ca. 20 min. 
Vandet hældes fra og holdes varme. 
5. Kødet skæres i strimler, og olien opvarmes. 
Kødet steges i ca. 3 min. (man skal huske at vende strimlerne af og til), anrettes på et fad, og krydres med peber. 
6. Osten rives og anrettes. 
Den indkogte fløde tilsættes fennikelstrimlerne, fennikellagen og de hakkede toppe. 
7. Raclettepanden fyldes med kødstrimler. Lidt sauce hældes henover, og til sidst drysses osten over. 
Portionerne gratineres og kartoflerne spises til.