4 personer 
400 g gulerødder 
2 tsk sukker 
salt 
1 flûte 
2 fed hvidløg 
75 g smør 
600 g svinemørbrad 
Hvid peber 
1 bdt  frisk basilikum 
1 dl hvidvin 
100 g Emmenthaler ost 
1 dl fløde/yoghurt 
2 æggehvider 
1 dl olie 
1. Gulerødderne skrælles, skylles og skæres i 1 cm store tern. 1 spsk smør smeltes sammen med sukkeret, hvorefter gulerodsstykkerne glaseres i ca 6 min., krydres med salt og anrettes. 
2. Hvidløgene hakkes fint, røres med resten af smørret og smørres på flûtene, der er halveret på langs. 
Flutene lægges sammen igen, skæres i skiver på skrå, og lunes i alufolie. 
Basilikumen skylles. 
3. Mørbraden skylles, duppes tør, renses for sener, skæres i 1 cm tykke skiver og drysses med friskkværnet peber. 
4. Osten rives og blandes med yoghurten. 
Æggehvider piskes stive med 1 knsp salt, blandes i osteyoghurten, der stilles på bordet sammen med alle de øvrige ingredienser. 
5. Mørbradstykkerne svitses et øjeblik i de oliesmurte raclettepander, derefter tilsættes henholdsvis 1 basilikumblad, gulerodsstykker, 2 tsk vin og rigeligt med yoghurt, hvorefter det hele grilles. 
Hvidløgsflûte spises til.