![Ravioli](/images/show_images/2016/4/clip_1461057926504.png)
Næste gang der er friske asparges at købe, er det tid at
lave denne fantastiske sauce til raviolien.
• Asparges er en glimrende A-vitaminkilde.
Ny smag.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 35 min. 6 Portioner
# Råvarer til Forårets ravioli
1 bundt friske grønne asparges, 250 g
2 tsk olie
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg
2 dåser hele tomater a 400 g
1 tsk tørret timian
salt og sort peber
450 g ravioli med svampe eller ost
1 dl reven frisk parmesanost
* Fremgangsmåde:
1 Skyl aspargesene og bræk enderne af.
Bring lidt vand i kog i en gryde.
Læg aspargesene i et dørslag, læg det i gryden, læg låg på
og lad aspargesene dampe, til de er knapt møre, ca. 5 min.
Tag aspargesene op, lad dem svale af og skær dem i ½ cm
store bidder.
Gem 6 hele aspargeshoveder.
2 Rens og hak peberfrugten.
Pil og hak hvidløget.
Opvarm olien ved jævn varme på en stor pande.
Brun peberfrugten ca. 5 min.
Tilsæt hvidløg og steg yderligere 30 sek.
Tilsæt tomaterne med væde, timian og ½ tsk sort peber og lad
det simre, til saucen er jævn, ca. 20 min.
3 Kog raviolien efter pakkens anvisninger.
Lad raviolien dryppe godt af.
4 Kør saucen i foodprocessoren, til den er jævn og glat.
Hæld saucen tilbage på panden og tilsæt aspargesene.
Varm ved jævn varme, til saucen er varm, ca. 5 min.
Smag til med salt og sort peber.
Anret raviolien på tallerkener og hæld saucen over.
Drys med reven parmesanost og garner med aspargeshoveder.
Tips & råd
![Ravioli](/images/show_images/2016/4/clip_1461057926508.png)
Køb lysegrønne asparges med lige stilke og lukkede knopper.
Undgå asparges med åbne knopper, de er oftest gamle og har
en bitter smag.
![Ravioli](/images/show_images/2016/4/clip_1461057926509.png)
Forbered aspargesene ved at brække enderne af. Hvis stilkene
er kraftige og hårde, kan du skrælle det yderste lag af med en
kartoffelskræller.
PR. PORTION: Energi: Kcal 175 = kJ 711
Kulhydrat 20 g Protein 8 g Fedt 7 g (36%) Fibre 2 g