1 kg  filet af torsk havkat sandart eller lign. (dog ikke fladfisk). 
200 g  bacon i tern. 
3 store løg. 
4 dl  piskefløde. 
3 spsk  hvedemel. 
2 dåser flåede tomater. 
300 g  champignon. 
2 grønne peberfrugter. 
        
Baconterningerne steges i en smule olie. 
Herefter steges løgene let i fedtet fra baconen og endelig skæres 
fiskefileterne i strimler. 
Nu kommes følgende lagvis i en smurt gryde: 
Torskestrimlerne, tomaterne (minus saften, der gemmes), peberen - der er 
skåret i tynde strimler, champignonerne - der er halverede, samt endelig 
de stegte bacontern og de stegte løgringe. 
Herefter røres melet sammen med piskefløden, saften fra tomaterne samt 
salt og peber. denne sauce hældes over ingredienserne i gryden og retten 
får lov at småsnurre over ilden i cirka 20 minutter.
Til retten serveres løse ris. 
Drikkevarer efter tørst.. og den er ofte stor, hvis retten er rigtigt 
krydret.