Logo

Retur fra Østen...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1.2 kg Filet Royal
1/4 - 1/2 l vand eller bouillon
2 spsk olie
 
Salat:
200-400 g pillede rejer gerne fjordrejer
5 forårsløg
200 g cashewnødder
1 rød peberfrugt
200 g spirer fx lucerne og
bønnespirer
 
Dressing:
1/2 dl soja
1/2 dl vindruekerneolie
1/2 dl sesamolie
4 spsk østerssauce
1 spsk lyse sesamfrø
1 fed hvidløg
1 appelsin
frisk ingefær
frisk koriander
 
Tilbehør: Brød eller en kold rissalat
       
Bestil Filet Royal, fersk svinefilet fri for sener, hos slagteren.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Brun kødet på alle sider i olie og krydr med salt og peber.
Læg kødet i et ovnfast fad med 2-3 cm væske op om kødet og steg det færdigt i ovnen ved 160ºC i ca. 40 minutter - til centrumtemperaturen er 58ºC.
Afkøl kødet i køleskab.
Rist cashewnødder i ovnen ca. 10 minutter ved 160ºC til de er lysebrune. Rist sesamfrø på en tør pande.
Bland dressingen af soja, olie, østerssauce, sesamfrø, finthakket hvidløg, appelsinskal i fine strimler og appelsinsaft samt 1 spsk revet ingefær. Stil dressingen i køleskab.
Når kødet er gennemkoldt, og lige før det skal bruges, skæres det i papirtynde skiver og lægges på et fad eller fordeles på tallerkenerne. Skær forårsløg i tynde skiver og peberfrugt i meget fine tern.
Bland rejer, forårsløg, nødder, peberfrugt og spirer.
Bland dressingen med 3 spsk finthakket koriander og smag den til. grønsager, nødder og rejer vendes i dressingen og anrettes oven på kødet.
 
Tips: Kødet kan steges dagen før, og dressingen kan blandes i god tid, evt. dagen før og opbevares i køleskab.
Kog evt. selv fjordrejer. 1 kg fjordrejer bliver til 200-400 g pillede rejer, afhængig af håndelag.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.044 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krabbecocktail + SømandsbøfEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ungarsk risfadEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kyllinge- og sennepspastaKylling i en cremet fløde- og sennepssauce på et leje af pasta; meget lækkert og meget...
• Italiensk frugtsalat (Macedonia di frutta)En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os