Logo

Ris og skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ris og skinke

 

Skinke og ris kan varieres med krydderier og krydderurter.

Til 4 personer Tilberedningstid: 15-20 min.

#

1 stort løg

1 porre

50 g smør

350 g (4 dl) italienske arborio ris (i nødsfald grødris)

6 dl bouillon af terning

200-300 g skinke, evt. fra ds.

salt og peber fra kværn

1 spsk hakket frisk persille eller 1 tsk tørret

*

1. Pil løget og skyl porren.

Hak løget groft og skær porren i tynde ringe, der svitses et par minutter i smørret i en dyb pande eller gryde.

2. Hæld risene i panden/gryden og lad dem svitse 1 min.

Tilsæt kogende bouillon og lad risene koge 10 min. under låg, til de er møre.

De skal ikke være løse og tørre, snarere have grødkonsistens.

Hvis du bruger tørret persille, skal den tilsættes nu.

3. Skær skinken i terninger, der varmes i risen.

Smag retten til og tilsæt evt. friskhakket persille.

4. En skål grøn salat med eddike/olie marinade passer bedst til.

Desuden knækbrød eller ristet rugbrød med smør.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.184 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her