![Risotto med bacon Lækker risottoret med bacon og pebberfrugt. Er her ikke tilsat smør og parmasanost og retten er derfor lidt sundere end andre typer risotto. Kan både bruges som hovedret og som tilbehør som hovedret.](/images/articles/s2/2015/4/23/risotto-med-bacon.jpg)
Til 3-4 pers.
ca. 300 g ris
ca. ½ l. vand
1 bouillonterning
2 pakker bacon i skiver
2 dåser tomatkoncentrat (puré)
1 stor rød peber
olie til stegning
Løget hakkes i tern og svitses i olien i en gryde, ris og vand tilsættes
Når vandet kommer i kog igen tilsættes bouillonterningen
Læg låg på gryden og lad det koge efter forskriften på risposen
I mellemtiden skæres baconen i tern og steges på en pande - sørg for at hælde fedtstoffet fra en gang i mellem så baconen ikke ”koger”
Når baconen er sprød tilsættes tomatkoncentratet
Rør rundt og tilsæt peberfrugten i tern
Risene skulle gerne være færdige nu, hæld evt. overskydende vand fra
Baconmassen blandes med risene.