Logo

Risotto nicoise-style med grillet tun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Du gør din forbrænding en stor tjeneste ved at vælge brune risottoris frem for hvide til tunen. De brune riskorn indeholder nemlig flere fibre og vitaminer, end hvis risen er afskallet og hvid.

 

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

2 spsk olie

200 g risottoris, gerne brune

1 I fiskebouillon

200 g friske grønne bønner

4 stykker frisk tun à 120 g

12 nicoise-oliven

12 cherrytomater

1 rødløg

1 bundt kørvel

salt og peber

*

*

Start med at snitte skalotteløg og hvidløg fint.

Kom dem i en varm gryde med olie og tilsæt derefter ris.

Rør rundt, til risene er blanke, og tilsæt derefter fiskebouillonen lidt efter lidt.

Rør ofte i risene, så de ikke sætter sig.

Gør de grønne bønner klar, mens risene koger.

Snit dem helt fint, så de får samme størrelse som risene.

Risene skal koge i ca 40 minutter, før de er færdige.

Tilsæt de grønne bønner til sidst

Sæt en grillpande over blusset, vend tun i olie, og drys med salt og peber.

Steg tunen i ca. 4 minutter på hver side - eller mindre, alt efter hvor tyk den er, og hvor rosa den skal være.

Skær cherry tomaterne i kvarte, og skær ringe af rødløget

Anret risottogrøden i midten af tallerkenen, læg tunen oven på, og pynt med cherrytomater, rødløg og oliven.

Top med kørvelkviste, og krydr med salt og peber.

Tips: Du kan med sindsro tilsætte en smule parmesanost til risottoen.

Du gør din forbrænding en stor tjeneste ved at vælge brune risottoris frem for hvide. De brune riskorn indeholder nemlig mange flere fibre og vitaminer, end hvis risen er afskallet og hvid.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 738 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Dampet hellefisk med pebersauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Oksemørbrad fyldt med svampeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fiele igorEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller med hindbærskumBoller af flækkede vandbakkelser fyldt med lækkert og luftigt hindbærskum, fx til...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os