Logo

Roastpork

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Roastpork

(Flæskesteg)

 

5-6 lb (2 1/2 kg) leg of pork

About 1/3 pint (2 1/2 dl) stock

Salt and ground black pepper

Colman's mustard

4-6 tablesp. cream

1 tablesp. tomato purée

Soy Sauce

Cornflour for thickening

 

Score the pork and rub with salt, mustard powder and a little pepper.

Place on a grid and roast at 480°F (250°C) for about 1/2 hour or until the crackling turns white.

Turn the oven down to 360°F (180°C) and pour in the boiling stock.

Roast the joint for a further 2 1/4 hours depending on the size.

Do not baste, or the crackling will become soft, but turn down the heat if it becomes too dark.

Pour the gravy into a small saucepan, leaving the joint to keep hot in the oven with the door ajar.

Skim the fat off the gravy and add the cream to taste.

Boil up with the salt, pepper, tomato puree and soy sauce, thickening with cornflour if desired.

Serve with Danish Red cabbage, Brow­ned potatoes and sweet pickle.

 

Roast saddle of pork may be preferred to the leg as a Christmas joint, and needs only 1 1/2-1 3/4 hours roasting time.

For a fatter joint, choose neck of pork, but remember that if the crackling is to become crisp it has to be soft and elastic when raw.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 527 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krydret kaningryde - 5 g fedtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Vinterpasta - hele 5 forslag og opskrifterLad dig friste af disse gode og fyldige pastaretter. Ingredienserne er hverdagsagtige, men...
• Kyllingetagine med linserEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær og rabarbertærteJordbær og rabarber klæder hinanden vældig godt prøv denne skønne opskrift på tærte...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os