Logo

Rullesteg med tomater og pastasalat og syltet pære med sorbet og chokoladeganache

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rullesteg med tomater og pastasalat og syltet pære med sorbet og chokoladeganache

 

Her er en rullesteg af svinekød inspireret af det italienske køkken, hvor der bruges mange friske krydderurter, hvidløg, citron og tomater. Desserten er en nyfortolkning af Belle Helene (pære, is og chokolade).

 

Rullesteg:

4 personer. Arbejdstid: ca. 1 time. Stege-/kogetid: ca. 2 timer og 30 min.

#

1 svineslag til rullesteg/rullepølse

salt og friskkværnet peber

2-3 spsk olie

1 citron

 

Krydderurtefyld:

100 g fin brødkrumme

2 spsk olie

5-6 fed knust hvidløg

1 økologisk citron

1 håndfuld salvieblade og rosmarin

½ bundt bredbladet persille

 

Langtidsbagte tomater:

10-12 blommetomater

salt og et drys sukker

 

Pastasalat:

300 g kort pasta, fx penne

2-3 spsk olie-eddikedressing

½ bundt bredbladet persille

1 potte basilikum

basilikum

*

 

Bland brødkrumme, olie, knust hvidløg, fintrevet citronskal, hakket salvie, rosmarin og persille.

Læg svineslaget med kødsiden opad.

Krydr med salt og peber, og læg krydderurtefyldet på kødet i et jævnt lag.

Rul sammen, og snør stegen med bomuldssnor.

Gnid stegen med olie.

Brun stegen på alle sider på en varm pande, og sæt den i ovnen ved 150 °C (eller evt. i en kuglegrill] i ca. 2½ time, til kødet er helt mørt og har en kernetemperatur på ca. 85 °C målt med stegetermometer.

 

Skær citronen i både, og steg eller grill dem sammen med kødet i de sidste 20 min. af stegetiden. Lad stegen hvile i 20 min.

Skyl tomaterne, skær dem i halve, og krydr dem med salt og sukker.

Sæt dem i ovnen eller i grillen i ca. 30 min.            .

Kog pastaen efter pakkens anvisning, og lad den køle lidt af.

Bland med dressing, hakket persille og basilikum.

Skær stegen i skiver og server med de stegte citronbåde, ovnbagte tomater og pastasalat.

Pynt med basilikum.

 

Rullesteg med tomater og pastasalat og syltet pære med sorbet og chokoladeganache

 

Syltet pære med hvidvinssorbet og chokoladeganache

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Køle/frysetid: 2 timer

 

#

4 syltede pærer

 

Chokoladeganache:

100 g mørk chokolade

¼ liter piskefløde

 

Hvidvinssorbet (kræver ismaskine):

½ liter vand 225 g sukker

2½ dl hvidvin uden fadsmag (fx Sauvignon Blanc fra Loire eller en hvidvin fra Alsace, fx Riesling)

 

Pynt: citronmelisse

*

 

Hak chokoladen, og smelt den i varm fløde.

Kog i 2 min., og sæt cremen koldt i 2-3 timer.

 

Kog vand og sukker, til sukkeret er opløst.

Sæt lagen i køleskabet, til den er helt kold.

Bland med hvidvin, og kør sorbeten i en ismaskine til fast konsistens.

 

Pisk den kolde chokoladecreme luftig med en håndmikser,

Anret halve pærer med kugler af hvidvinssorbet og chokoladeganache.

Pynt med citronmelisse.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gryderet med svinekødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Spansk sommerpande med gris og chorizoLynhurtig aftensmad med alt godt fra køleskabet
• Grillstegt flæsk med kold persillesauceMariner gerne kødet dagen i forvejen, så det rigtigt kan trække smag fra krydderier og...
• Romersk isdessert En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os