Logo

Sataygryde fra Malaysia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sataygryde fra Malaysia

 

Her får dit en moderniseret variant af den thailandske eller malaysiske version. Både smag og næringsindhold er forbedret.

• Chilifrugter indeholder 3 gange så meget C-vitamin som appelsiner.

• Jordnødder er proteinrige.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Sataygryde fra Malaysia

600 g mørt oksekød i tern

1 dl usaltede jordnødder

2-4 små røde chilifrugter

2 fed hvidløg

½ dl kokosmælk

1 stor citron saften af

2 tsk stødt ingefær

½ tsk gurkemeje

2 tsk mild karrypasta

½-1 dl vand

1 spsk olie

1 løg

2 kartofler

1 lille aubergine

5 dl oksebouillon

175 g broccolibuketter

½ tsk salt

2½-3 tsk maizenamel

 

* Fremgangsmåde:

1 Læg nødder, udkernede chilifrugter, pillet hvidløg, kokosmælk, citronsaft, ingefær, gurkemeje og karrypasta i en foodprocessor og kør blandingen til en pasta.

Tilsæt vand så det får konsistens som sauce.

 

2 Afpuds kødet og skær det i 5 cm lange strimler.

 

3 Opvarm olien på en stor pande eller i en gryde ved god varme.

Pil løget og hak det groft.

Steg kød og løg til kødet er godt brunt.

 

4 Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Kom kartoflerne i gryden sammen med halvdelen af saucen.

Lad det hele stege i 2-3 min. Rør rundt nu og da.

 

5 Skyl og tern auberginen groft.

Rør bouillon og aubergine i.

Kog i yderligere 15 min.

Vend broccolibuketterne i.

Smag til med salt og jævn med lidt maizena udrørt i vand.

 

Tips & råd  

 

Sataygryde fra Malaysia

Mon kan knuse nødder i en morter.

Det er et tungt redskab, tit lavet i sten eller marmor.

Gode når man skal knuse nødder eller støde krydderier.

 

Sataygryde fra Malaysia

Skær kødet i strimler på tværs af muskelfibrene.

Det gør kødet ekstra mørt og betyder at det krymper mindre.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 337 = kJ 1419

Kulhydrat 14 g Protein 39 g Fedt 14 g (37%) Fibre 5 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 342 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Birkesboller Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarsecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Svinekotelet sursødSennepsglaserede svinekoteletter med en pikant sursød smag. Sammen med dampet broccoli...
• Jordbæris 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os