Logo

Shawarma med hummus og pitabrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Shawarma med hummus og pitabrød

 

Prøv at tilberede din egen shawarma det er nemmere end du tror. Læg gerne kødet i marinaden dagen før. Det er let sommermad, som smager skønt og nemt kan tages med udendørs.

Arbejdstid: 30 min. Marinering: min. 15 min. Stegetid: 10 min. Ikke fryseegnet. 4 personer

 

#

Shawarma:

400 g oksekød i wokstrimler

2 tsk vineddike

1 økologisk citron

1 fed hvidløg (presset)

1 tsk stødt koriander

1 tsk stødt kanel

2 tsk stødt spidskommen

salt og peber

2 spsk olie

 

Hummus:

1 dåse kikærter

1 fed hvidløg (presset)

2 spsk tahin

2 spsk olie

2 spsk citronsaft

 

Dressing:

3 dl yoghurt naturel

1 tsk stødt spidskommen

 

Tilbehør:

¼ icebergsalat (fintsnittet)

2 tomater (terninger)

½ agurk (terninger)

1 lille løg (tynde strimler)

8 pitabrød

*

 

Shawarma: Bland vineddike, 1 spsk citronsaft og 1 tsk fintrevet citronskal med hvidløg, alle krydderierne, salt og peber.

Vend kødet med marinaden og lad det trække i mindst 15 min.

 

Hummus: Blend de afdryppede kikærter med hvidløg, tahin, olie og citronsaft.

Smag til med salt og måske mere tahin, hvidløg eller citronsaft.

 

Dressing: Smag yoghurten til med spidskommen og salt.

 

Salat: Bland icebergsalat med tomater, agurk og løg.

Varm en stor pande med olie, og steg kødet hårdt og hurtigt (3-5 min.), til det er brunt på alle sider.

Steg gerne kødet a to omgange, hvis du ikke har en meget stor pande.

 

Varm pitabrødene op som angivet på pakken og server dem til shawarma, hummus, salat og dressing.

 

TIPS: Du kan erstatte dåsekikærterne med 100 g tørre kikærter.

Udblød dem i koldt vand natten over og kog dem møre i rent vand ca. 45 min.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 214 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• TyndstegskoteletterSaftige bøffer: Kødet skal være af bedste kvalitet, men det behøver naturligvis hverken...
• Gullaschsuppe med rødbede - skøn kødfuld suppe til kolde dageEn dejlig ret, nærmest en fusion mellem Gullasch og Borsjtj, den klassiske russiske...
• Spanske spidSpid din oksetyksteg. Møre oksespid lavet af magert oksetyksteg, med en skøn blanding af...
• Jordbær-is med melonkuglerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os