Logo

Skinkesteg med sprød svær, gløggsauce, tranebærkompot og glaserede rødbeder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinkesteg med sprød svær, gløggsauce, tranebærkompot og glaserede rødbeder

1 kg skinkesteg med svær

groft salt og peber

10 hele nelliker

2 stænger kanel

1 lille stykke tørret ingefær

2 dl rødvin

1 usprøjtet appelsin, saft og skal fra (1)

½ usprøjtet appelsin, revet appelsinskal (2)

½ usprøjtet appelsin, revet appelsinskal (3)

1 dl appelsinsaft (2)

2 tsk majsstivelse

100 g sukker

200 g friske eller frosne tranebær

750 g små rødbeder

1 spsk balsamico vineddike

3-4 spsk sukker

25 g smør

Tilbehør: Aspargeskartofler

*

Gnid sværen godt med salt, krydr kødet med peber og stik nellikerne ned imellem sværen.

Læg stegen i et ovnfast fad, læg kanelstænger, ingefær samt evt. en skrællet kartoffel under så den ligger lige.

Sæt den i en kold ovn ved 200°C i ca. 1 time.

Brug et stegetermometer, stegen er stegt ved 65°C.

Mærk efter om sværen er sprød ved 55°C, hvis ikke skrues temperaturen op til 250°C.

Hæld rødvin samt appelsinsaft og –skal (1) i bunden af bradepanden den sidste halve time. Tag stegen op og lad den hvile.

Bring sukker, appelsinsaft og –skal (2) i kog og kog til sukkeret er opløst.

Hæld den varme sukkerlage over tranebærrene og lad dem trække mindst 1 time.

Skyl rødbederne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 30 minutter.

Smut skrællet/skindet af og skyl i koldt vand.

Lad rødbederne dryppe godt af og vend dem i balsamico.

Smelt sukkeret på en pande ved svag varme.

Kom smørret ved, når sukkeret er lysebrunt og lad det bruse op.

Tilsæt rødbeder samt appelsinskal (3) og vend rødbederne i sukkerlagen til de er godt glaseret.

Si stegeskyen og skum for fedt.

Juster smagen med vand og bring stegesky i kog.

Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand og smag til med lidt sukkerlage fra tranebærrene samt salt og peber.

Skær stegen i skiver på tværs af kødtrådene.

Server med gløggsauce, tranebær og rødbeder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.123 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her