Logo

Sojamarineret flæsk og hvidkålssalat med peanuts

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sojamarineret flæsk og hvidkålssalat med peanuts

 

En dansk klassiker på kinesisk. Vi har stegt flæsket i ovnen, men det kan også steges på en pande; hæld fedtet fra undervejs og dryp de stegte flæskeskiver af på et stykke køkkenrulle.

Arbejdstid: 25 min Koge/stegetid: 25 min. Ikke Fryseegnet. 4 personer.

 

#

500 g flæsk i skiver

1 dl sojasauce

2 tsk frisk ingefær (fintrevet)

 

Kålsalat:

300 g hvidkål

2 gulerødder

2 tomater

2 spsk olie

2 spsk frisk citronsaft

¼ tsk fint salt

friskkværnet peber

75 g ristede peanuts

 

Tilbehør: Kogte jasminris (1 dl rå ris pr. person) og sød chilisauce

*

 

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Hæld sojaen i en plasticpose og læg flæsket i posen en skive ad gangen, så sojasaucen omslutter alle kødskiverne. Slå knude på posen og lad kødet marinere i 15 min.

Læg en rist over en bradepande med bagepapir. Lad kødet dryppe lidt af for soja og læg skiverne på risten.

Steg flæsket i ovnen vend skiverne efter ca. 15 min., og steg dem endnu 5-10 min., til de er brune og sprøde på begge sider.

 

KÅLSALAT: Snit kålen fint.

Skær gulerødderne i tynde stave og-tomaterne i tynde både.

Pisk olie og citron sammen med salt og peber.

Bland gulerødder, tomater og kål grundigt sammen med dressingen.

Anret salaten på et fad og drys med grofthakkede peanuts.

Læg det stegte flæsk på et fad og server med salat, ris og sød chilisauce til at dryppe over.

 

TIPS: Lad fedtet køle af på bagepapiret, så er det nemt at fjerne bagefter.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 473 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegeben med bagte rodfrugterGo'e ben er for dem, der synes, at det er skønt at spise med fingrene og gnave og lege...
• Amerikanske ribbenNår der skal svinekød på grillen, så prøv disse dejlige, saftige flæskeben
• Revelsben stegt med øl, vanilje og honningJuleøl er kraftige, krydrede sæsonøl med mere alkohol i end almindelige øl. Prøv at bruge...
• RisfromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!