Logo

Spansk risret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Spansk risret

 

Hurtig spansk gæsteret med fyldt med dejlige grønsager og andet lækkert. Den spanske risret smager næsten som en ægte paella. Tilberedningstid: 30 minutter. Til 4-6 personer

 

# Ingredienser

200 g frosne rejer

1 ds (225 g) muslinger naturel

1 stort løg

1 spsk olie

25 g smør

350 g langkornede ris

evt. 12 tsk gurkemeje

6 dl bouillon af terning

1 grøn peberfrugt

1 rød peberfrugt, evt. fra glas

125 g frosne ærter

salt og peber fra kværn

lidt oliven uden sten


* Tilberedning

1. Lad rejerne tø op og hæld muslingerne i en sigte.

2. Pil løget, hak det fint og svits det i olie og smør i en dyb pande eller en tykbundet kasserolle.

3. Tilsæt risene.

Drys evt. med gurkemeje.

Lad det svitse 1 min.

4. Tilsæt den kogende bouillon.

Lad risen koge i 10 min under låg.

5. Skyl peberfrugterne, skrab kernerne ud og skær frugten i tynde strimler.

Kom det i risene sammen med de frosne ærter.

Vend forsigtigt rejer og muslinger i.

Lad retten snurre, til ærterne er møre.

6. Smag til med salt og peber.

Skær oliven i skiver, der drysses over retten ved serveringen.

7. Server en tomatsalat til.

Drys med finthakkede løg eller purløg og hæld en olie/eddike marinade over.

Server lune hvidløgsflutes til.

 

Spansk risret

 

Ordet paella blev oprindeligt brugt til at beskrive selve stegepanden den berømte spanske risret blev lavet i. Traditionel paella lavedes af en blanding af ingredienser, som lokale landmænd havde tilovers: Kylling, kanin og grønsager er typisk for Valencia. Gennem årene har opskriften udviklet sig, og i dag er det mest typisk at retten laves med fisk og skaldyr, blandet med ris.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 494 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HummersalatSkøn og lækker opskrift på Hummersalat - Prøv den her! Opskriften er den nemmeste og...
• Krabbekløer og Mazarinkage med stikkelsbærSkaldyr er en rigtig sommerspise. Server de lækre sager, når du har lidt ekstra tid til at...
• Grillet hummer med urtemayoSåre enkelt at lave og smager, så englene synger. En smule dekadent og fingermad, så du...
• Frossen tyttebærmarengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os