Logo

Sparemad med kartofler - Se opskrifter til kartoffel-elskere her

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sparemad med kartofler - Se opskrifter til kartoffel-elskere her


Forrest th.: Bagte kartofler med porrefyld og champignonfyld, tv: kartoffelboller i tomatsauce, bagerst tv kartoffelkarrygryde og th kartoffelkage med rosenkål og ost.

 

Sæt de gode danske kartofler på menuen. Det er nemt at tilberede velsmagende og mættende retter af og med kartofler og det pynter på husholdningsbudgettet. Alle opskrifter er til 2 personer, hvis ikke andet er nævnt. Er du alene så halver portionen.

 

Bagte kartofler med fyld eller fyldte bagte kartofler

Prøv en bagt kartoffel som aftensmad. Prik 2 store bagekartofler med en kødnål og bag dem i en 200 °C varm ovn en time eller i mikroovn ca. 10 min. for 2 kartofler.

 

Skær kartoflerne op og server dem med fyld.

Eller halver dem på langs, skrab kartoffelmassen ud og bland den med fyldet.

Fyld blandingen i skallerne og gratiner dem et par min. under grillen.

 

MED PORRER OG OST

Arbejdstid: 15 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke Fryseegnet

 

#

1-2 porrer (fintsnittet)

15 g smør eller 1 spsk olie

50 g revet ost

evt. 2 spsk cremefraiche

salt og peber

*

 

Steg porrerne bløde og blanke i smør og krydr med salt og peber.

Tilsæt ost og evt. cremefraiche.

 

TIPS: Vend evt. lidt frisk eller optøet spinat i porrerne de sidste par min.

Krydr evt. med lidt fintrevet muskatnød.

Lidt fintsnittet skinke eller stegt bacon kan tilsættes eller drysses over.

 

 

MED CHAMPIGNON

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke Fryseegnet

 

#

250 g champignon (skiver)

15 g smør eller 1 spsk olie

1 skalotteløg (finthakket)

1 fed hvidløg (finthakket)

persille, oregano, estragon eller purløg

evt. 2 spsk cremefraiche

salt og peber

*

 

Brun champignonerne i smør og krydr med salt og peber.

Tilsæt løg og hvidløg og steg under omrøring 5 min.

Smag til med salt og peber og tilsæt friske krydderurter og evt. cremefraiche.

 

Tips: Lidt stegt fuglelever eller kalvelever i små tern er godt her.

 

Kartoffelboller i tomatsauce

Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 25 min. Ikke Fryseegnet. 4 personer.

 

#

500 g melede kartofler (tern)

75 g bacon (finthakket)

1 løg (finthakket)

100 g hvedemel 1 æg

lidt frisk oregano og basilikum (finthakket)

muskatnød

(salt og) peber

1 l bouillon (grønsags- eller hønse-)

 

Tilbehør: tomatsauce og parmesanost

*

 

Kog kartoflerne møre i vand ca. 15 min.

Steg bacon gyldent på en tør pande og vend løgene i.

Steg til løgene er bløde og hæld dem ud på en tallerken til afkøling.

Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med en kartoffelstamper el. lign.

Tilsæt mel og æg og rør dejen godt igennem.

Tilsæt bacon/løg, krydderurter og krydderier.

 

Form dejen til boller med våde hænder og læg dem i en svagt simrende bouillon.

Lad dem simre 8-10 min.

Server bollerne i dybe tallerkener med varm tomatsauce og friskrevet parmesan.

 

Tips: Erstat evt. stegt bacon med kogt eller røget skinke.

Brug de krydderurter du har ved hånden fx dild, persille, purløg, rosmarin eller salvie.

 

Kartoffelkarrygryde

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 30 min. Ikke Fryseegnet

 

#

1-2 løg (finthakket)

1 spsk olie

1-2 fed hvidløg (finthakket)

10 g frisk ingefær (finthakket)

2-3 tsk karry eller garam masala

500 g kartofler (tern eller både)

1 dåse hakkede tomater

2 dl vand

salt og peber

*

 

Steg løgene bløde og blanke i olie 5-8 min.

Tilsæt hvidløg, ingefær og karry og steg under omrøring et par min.

Vend kartoflerne i gryden og steg nogle min. under omrøring.

Tilsæt hakkede tomater og vand og lad retten simre til kartoflerne er møre ca. 20 min.

 

Kartoffelkage med rosenkål og ost

Arbejdstid: 35 min. Koge/stege/bagetid: 45 min. Ikke Fryseegnet

 

#

500 g kartofler (tern eller både)

1 løg (finthakket)

1 fed hvidløg (finthakket)

1 spsk olie eller smør

250 g rosenkål (fintsnittet)

75 g revet ost

2 æg muskatnød

salt og peber

*

 

Kog kartoflerne møre ca. 15 min.

Steg løg og hvidløg bløde og blanke i fedtstof og tilsæt rosenkål.

Steg under omrøring ca. 5 min. og krydr med salt og peber.

Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med en kartoffelstamper el. lign.

Tilsæt rosenkål, det meste af osten, sammenpisket æg og krydderier.

Fordel blandingen i en smurt form og drys med resten af osten.

Bag "kagen" gylden og gennemvarm ved 200 °C i ca. 30 min.

 

TIPS: Retten kan også tilberedes med rester af kogte kartofler og/ eller kål.

Vend evt. kogt skinke eller stegt bacon i retten inden den bages.

Kartoffelkagen kan også serveres som tilbehør og rækker så til 4-6 personer.

 

Sparemad med kartofler - Se opskrifter til kartoffel-elskere her


Pizza med kartofler og chili

Varm ovnen godt op med en pizzasten eller en bageplade på nederste rille. Brug en pizzaspade eller en anden plade til at flytte den rå pizza på bagepapir ind på den brandvarme sten/plade.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time Bagetid: 10min. Ikke Fryseegnet

 

#

Pizzadej:

15 g gær

2 dl lunkent vand

300 g italiensk mel (tipo 00)

1 tsk salt

1 spsk olie

 

Fyld:

2-3 spsk tomatpesto eller anden pesto

300 g kogte kartofler (små tern)

75 g chorizopølse el. lign (strimler)

100 g italiensk mozzarellaost eller revet ost

chiliflager eller syltet jalapeno

chili

*

 

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt de øvrige ingredienser.

Ælt dejen 5 min. og lad den hæve ca. 1 time.

Del den i to stykker og rul dem flade med en kagerulle.

Fordel pestoen på dejen så der holdes en kant fri.

Drys med kartofler og chorizopølse.

Fordel mozzarellaost eller revet ost ovenpå.

Bag pizzaerne ved stærk varme (250-275 °C) ca. 10 min.

Server straks med chilidrys.

 

Tips: Brug pesto, kartofler og ost som basisingredienser og varier resten af fyldet med grønsager, fisk eller en rest kogt eller stegt kød eller pålæg.

Erstat evt. pesto med 1 dl tomatsauce.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 277 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartofler GratineredeBrug gode danske kartofler til Kartofler Gratinerede. Gratinerede kartofler er et sundt og...
• Fritatta med kartoffel, champignon og østershatteFritatta med kartoffel, champignon og østershatte - let at lave på 20 min og en fantastisk...
• Kartoffelsalat med agurk og rødløgKartoffelsalat hører sommeren til. Kan fint forberedes flere timer forinden middagen, så...
• Flamberet frugtsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os