Logo

Spidskålsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Spidskålsboller

 

Kåldolmere på sommervis: Rør farsen med frisk dild og pak den ind i de smukke spidskålsblade. Resten af spidskålen stuves med fløde og sennep og serveres til.

Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 15 min. Fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

1 spidskål

250 g hakket kalve- og svinekød

1 lille æg

1 lille løg (finthakket)

1 bdt dild

1½ dl fløde 9% eller madlavningsfløde

2 tsk majsstivelse

1-2 tsk dijonsennep

salt og peber

 

Tilbehør:

nye kartofler, ris eller kornperler

*

 

Blanchér spidskålen et par min. i kogende, letsaltet vand.

Tag kålen op af vandet, pil 4 blade af enkeltvis og dup dem tørre.

 

Rør kødet sammen med æg, løg, 1 spsk fintsnittet dild, salt og peber.

Læg en stor skefuld fars på hver af de fire kålblade og pak dem sammen som kugler eller ruller.

Pak dem ind i mikrofilm og læg dem i det kogende vand.

Lad dem simre 8-10 min.

 

Snit resten af kålen groft.

Giv fløden et opkog og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

Vend kålen i saucen og kog den igennem 3-5 min.

Smag til med sennep, fintsnittet dild, salt og peber.

 

Tag bollerne op af vandet, pak dem ud og anret dem med den stuvede kål.

Server med nye kartofler, kogte ris eller kogte korn perler.

 

Tips: Dilden kan evt erstattes med din yndlingskrydderurt.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 238 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pandefrikadelle med marinerede rodfrugterPrøv at stege frikadellefarsen som en stor frikadelle, det er nemt i hverdagen, hvor det...
• Frikadeller med stuvet spidskål og grønt drysSe opskriften på frikadeller og stuvet spidskål m.m. Vi har samlet et stort udvalg af...
• Frikadelleburger - slidersSmå burgerboller er blevet populære. Her er de fyldt med frikadeller og tzatziki
• Kræmmerhuse 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os