Logo

Sprængt kalkun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Ønsker man at servere sprængt kalkun til mange, vil jeg råde til at købe kalkunen hos slagteren og lade ham ordne saltningen. Derimod er mini-kalkunerne, der ofte nu er i handelen, nemmere at »sprænge«.
Den istandgjorte kalkun gnides både ud- og indvendig med 2-3 håndfulde groft salt, iblandet en spiseskefuld sukker.
Kalkunen lægges i et dybt fad, og stilles køligt 2 døgn. Ind imellem dryppes kalkunen med den lage, der dannes.

Skylles derpå godt og sættes over varmen i kogende vand, gerne tilsat lidt urter. Kogetiden vil antagelig være ca. 2 timer.

Den sprængte kalkun kan serveres med spinatstuvning, smørrystede pillekartofler og iskold peberrods-flødeskum.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.610 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her