Logo

Sprængt kalkun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ønsker man at servere sprængt kalkun til mange, vil jeg råde til at købe kalkunen hos slagteren og lade ham ordne saltningen. Derimod er mini-kalkunerne, der ofte nu er i handelen, nemmere at »sprænge«.
Den istandgjorte kalkun gnides både ud- og indvendig med 2-3 håndfulde groft salt, iblandet en spiseskefuld sukker.
Kalkunen lægges i et dybt fad, og stilles køligt 2 døgn. Ind imellem dryppes kalkunen med den lage, der dannes.

Skylles derpå godt og sættes over varmen i kogende vand, gerne tilsat lidt urter. Kogetiden vil antagelig være ca. 2 timer.

Den sprængte kalkun kan serveres med spinatstuvning, smørrystede pillekartofler og iskold peberrods-flødeskum.
--
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.351 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?