Logo

Sprøde fiskeboller med remoulade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sprøde fiskeboller med remoulade

 

Prøv en lidt anderledes måde at lave fiskefrikadeller på. Server med en god råkostsalat og evt. ovnstegte kartoffelbåde.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Stegetid: ca. 20 min.

 

#

500 g torske- eller sejfilet

2 tsk salt

friskkværnet peber

2 spsk fintrevet løg

2 spsk hakket persille

2 kogte kartofler (125 g)

1 æg

2 dl rasp

olie til friturestegning (se TIPS)

 

Remoulade:

2 dl sennepspickles eller piccalilly

1 dl cremefraiche 18% eller 38%

1 spsk hakket persille

evt. 1 tsk friskhakket estragon

 

Tilbehør: salat og citron

*

 

Hak fisken fint, og rør den sammen med salt, peber, løg, persille, revet kartoffel, æg og halvdelen af raspen.

Rør farsen godt igennem, og form den til ca. 20 små kugler.

Tril dem i resten af raspen.

 

Hæld olien i en høj gryde, og varm op til ca. 180 °C, hvor en lille brødterning bliver gylden på 1 minut.

Olien må ikke blive så varm, at den ryger.

 

Steg en lille portion fiskeboller ad gangen i 5-6 min.

Vend dem under stegningen, tag dem op med hulske, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

 

Hak pickles med en kniv eller i en foodprocessor, og rør den sammen med cremefraiche, persille og evt. estragon.

Smag til med salt og peber.

 

Server fiskebollerne lune med remoulade og evt. salat og citron.

 

TIPS: Fritureolie er lavet af kokosfedt eller raffineret svinefedt, der er fast ved stuetemperatur. Denne type olie kan tåle at blive varmet op mange gange. Olivenolie og rapsolie er også gode olier at friturestege i, når bare det ikke genbruges mere end 5-6 gange.

Husk altid at si olien efter brug, og opbevar den mørkt og køligt.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 853 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bacalao – Klipfisk i fadBacalao betyder på spansk egentlig blot klipfisk, men bruges også om retten her, hvor...
• NytårstorskVil du fejre årets sidste aften helt traditionelt, så følg blot vores anvisninger på den...
• Kogt torsk med sennepsauceTorsken serveres med kogte kartofler og sennepssauce samt hakkede kogte æg, ristede...
• Kanel stegte æbleringeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!