Logo

Steak med krydret sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

6 skiver marmoreret oksefilet á ca. 150 g
 
Sauce:
3 gule peberfrugter
2 spsk olivenolie
6 tomater
1 god sjat madeira
salt og peber
300 g fine grønne bønner
salt og peber
600 g rå kartofler skåret i små fine terninger
1/2 dl solsikkeolie
 
Opvarm en jerngrillpande til høj varme.
Brun bøfferne 1 1/2 min., på hver side.
Tag dem af og lad dem stå på en tallerken, til de øvrige dele er færdige.
Brun de hele peberfrugter hele vejen rundt på den meget varme grillpande.
Når skindet er løsnet tages det af, stilk og frøstol fjernes, gem saften. Skær peberfrugtkødet i små fine terninger, der kommes i en tykbundet gryde sammen med saften fra de brunede peberfrugter.
Skold tomaterne i spilkogende vand og lad dem stå i 1 min.
Hæld vandet fra og overhæld dem med iskoldt vand.
Flå skindet forsigtigt af.
Del tomaterne og kom indmaden over i en si og pres al saften ned i gryden til peberfrugterne.
Skær tomatkødet i små terninger og rør også dem i.

Bring det i kog og lad det koge kraftigt, til det er en tyk puré.
Smag til med madeira, salt og peber.
Varm bønnerne i så meget saltet vand, at det lige dækker.
Lad dem koge i 2-3 min., så de stadig bevarer sprødheden.
Skyl kartoflerne i koldt vand og tør dem tørre.
Varm olien på en stor stegepande og kog kartoffelterningerne ved middelstærk varme i 4-5 min. under omrøring.

Skru op og steg kartoffelterningerne sprøde og gyldne.
Læg dem på et stykke fedtsugende papir og drys lidt salt over.
Opvarm grillpanden.
Krydr de brunede bøffer med salt og peber.
Giv dem nu 2-3 min. på hver side, så de er gennemvarme og fine.
Anret dem på varme tallerkner og pynt med de råstegte kartofler, de varme afdryppede bønner samt den krydrede sauce.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 585 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lammebov i kokos og ananassauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller i karry med grøntBoller i karry kan varieres på utallige måder. En moderne version indeholder grønsager til...
• Maltagliati con broccoliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• KirsebærtrifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os