Logo

Stegt dyreryg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 - 1 ½ kg dyreryg
salt og peber
100 g røget spæk

Sauce
40 g smør
4 spsk hvedemel
5 dl mælk
kulør
1 dl fløde
salt og peber
2 spsk ribsgelè

Puds kødet fri for sener og hinder, læg dyreryggen på risten over bradepanden, krydr med salt og peber, læg tynde skiver af spæk over og fordel smørklatter øverst. Brun dyreryggen i ovnen ved 250ºC i 8 - 10 min. Hæld 2 - 3 dl bouillon i bradepanden når den er brunet, dæmp varmen til 160ºC og steg ryggen færdig i ca. tre kvarter, dryp ryggen jævnlig under stegningen med skyen som dannes i bradepanden.
Smelt smørret i en gryde, rør melet i til det slipper gryden og tilsæt mælken og skyen fra bradepanden af et par gange, til saucen har en passende konsistens, tilsæt fløden og rør godt rundt, smag til med salt, peber og gelè. Ved anretningen, fjern spækket, skær fileterne fra benet med en skarp kniv. Begynd ned langs rygraden og skær derefter under fileterne så tæt på benet som muligt. Skær hver filet i skrå skiver på ca. 1 cm tykkelse. Læg skiverne tilbage " på plads " så den ser hel ud.
Serveres med små pillekartofler og waldorfsalat til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.060 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her