Logo

Stegt flæsk med persillesauce og sommersalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stegt flæsk med persillesauce og sommersalat

 

Stegt flæsk kan spises året rundt. Her er det med en dejlig sommersalat og masser af frisk persille i saucen.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid. 20 min.

#

Sommersalat:

½ spidskål

1 salathoved

1 lille bundt grønne asparges

3 gulerødder

3 spsk olie

3 spsk citronsaft eller æbleeddike

salt og peber

 

Stegt flæsk:

500 g svinebryst i skiver

1 spsk rapsolie

salt og peber

 

Persillesauce:

3 spsk hvedemel

½ liter mælk

1 stort bundt persille

salt og peber

1 knivspids sukker

2-3 tsk citronsaft

 

Tilbehør:

kogte kartofler

*

Snit spidskålen fint.

Skyl og tør salaten, og snit den groft.

Skær gulerødder og asparges i tynde skiver på skrå.

Rør olie og citronsaft sammen, og vend dressingen grundigt med grønsagerne.

Smag salaten til med salt og peber.

 

Dup flæskeskiverne med køkkenrulle, og krydr dem med salt og peber.

Brun flæsket i olie på en pande, i ca. 1 min. på hver side.

Skru ned til middellav varme, og steg flæsket brunt og sprødt i ca. 5 min. på hver side.

Dryp flæsket af på køkkenrulle, og drys med salt.

 

Pisk mel og mælk sammen i en gryde, og kog saucen op under omrøring.

Kog saucen ved svag varme i 5 min., og rør indimellem.

 

Skyl og hak persille.

Rør den i saucen, og smag til med salt, peber, sukker og evt. lidt frisk citronsaft lige inden servering.

Server det sprøde flæsk med sauce, kartofler og salat.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 229 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillede revelsben og salat og enkel dessert med søde jordbærSæt rigtig sommermad på menuen: grillede revelsben med salat med nye kartofler og en super...
• Stegt flæsk med spidskål og persilleSprødstegt flæsk og stuvet spidskål dansk mad, når det er bedst! Udvid evt. stuvningen med...
• Stegt flæsk med krydderurtesauceStegt flæsk med kartofler og persillesauce altid godt. Her er persillesaucen lavet uden...
• Jordbær med balsamico eddikeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os