Logo

Stegt kalkun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
5 kg kalkun
salt og peber
2 syrlige æbler
2-3 stængler bladselleri
75 g smør
8 dl hønsebouillon

Sauce:
1 spsk smør
½ spsk hvedemel
stegesky fra bradepanden
evt. lidt fløde

Hug eller skær hals og vingespidser af.
Kog dem evt. af til sauce.
Skær æblerne i både og bladsellerien i mindre stykker.
Tør kalkunen godt af, gnid ind- og udvendigt med salt og peber, og fyld æble/selleriblandingen indeni.
Luk med kødnåle. Læg den på risten over bradepanden med brystet nedad.
Pensl undersiden med halvdelen af smørret.
Brun den ved 225ºC i 20 minutter.
Vend kalkunen, og pensl oversiden med resten af smørret.
Dæmp varmen til 150ºC, hæld bouillon ved, og steg nu ca. 4 timer.
Øs gerne bouillon op over brystet af og til.
Mærk ved låret om kødet er mørt.
Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for (flottest ved bordet).
Hæld stegeskyen fra, og skum evt. fedt af.

Sauce:
Kog hals, vingespidser, kråse og hjerte og evt. bouillon 1 time.
Si det (det kan gøres i god tid).
Hæld stegeskyen fra kalkunen oveni.
Lad det stå et øjeblik, og skum fedtet af (det lægger sig foroven). Smelt smørret, og pisk melet i.
Spæd med skyen, til saucen er tilpas.
Kom fløden i, og kog saucen igennem.
Smag til med salt og peber. Farv med lidt kulør.
Ønskes en mager skysauce, kan stegeskyen jævnes med majsstivelse i stedet.
Varm daddelsalat passer godt til kalkunen.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 828 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?