Logo

Stegt torskerogn med salat - Her brugt i en lækker lille ret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stegt torskerogn med salat - Her brugt i en lækker lille ret

 

Det er skønt med torskerogn, der kan bruges på mange måder. Der er frisk torskerogn i februar. Køb og kog en stor portion - det er godt både til aftensmad og i madpakken. Læg rognen i en gryde med kogende, letsaltet vand og lad den simre ved ganske svag varme under låg ca. 30 min. Lad den afkøle i kogevandet.

 

Stegt torskerogn: Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 5 min. Ikke Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

400 g kogt torskerogn (evt. konserves)

15 g smør eller 1 spsk olie

125 g knoldselleri

1-2 gulerødder

1 dl cremefraiche 18 eller 9%

1 spsk dijonsennep

1 spsk citronsaft

1 spsk kapers

1 bdt persille

salt og peber

Tilbehør: brød eller kartofler

*

 

Skræl selleri og gulerødder og riv dem groft.

Kast dem i en gryde kogende, letsaltet vand og tag dem op efter ½-1 min.

Læg dem straks i iskoldt vand og lad dem så dryppe godt af.

Pisk cremefraiche samen med sennep, citronsaft, kapers og hakket persille.

Smag til med salt og peber og vend grønsagerne i.

 

Træk hinden af torskerognen og skær den i skiver.

Steg rognen på en varm pande med smør og olie 1-2 min. på hver side.

Server med sellerisalat og brød eller kartofler.

 

Forslag til tilbehør: kartofler, ris eller brød

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 282 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sandwich med torskerognssalat 2En dåse helt almindelig torskerogn kan røres til et meget lækkert sandwichfyld, som også...
• Salat med marineret torskerogn - Her i en dejlig salat fra madABC.dkDet gælder om at nyde den friske torskerogn, men den endnu er i sæson. Her i en dejlig...
• Sandwich med torskerognssalat 2En dåse helt almindelig torskerogn kan røres til et meget lækkert sandwichfyld, som også...
• Abrikos ClafoutisEn dejlig abrikos tærte, som er let at lave og passer til en dejlig sommeraften på...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os