Logo

Sushi, blandet nigiri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Her en meget simpel og ligetil opskrift på sushi, nigirier, med tun, laks, hellefisk og rejer. Andre fisk kan også bruges. Husk at frys fisken ned inden brug. Serveres med Soya, wasabi og syltet ingefær.

 

 

Ca. 1 kg sushiris ( kan købes i de fleste supermarkeder)
400 gr, frisk, frisk, frisk tun
400 gr. frisk laks
400 gr. frisk hellefiske
8 store kinesiske rejer.
Et glas syltet ingefær
1 dåse grøn peberrod, som man selv rører op
( eller en færdigrørt på tube)
1 flaske soja
1 flaske japansk vineddike
1 spsk sukker
lidt salt

*

Køb fisken et par dage før. Frys den ned, så alle parasitter etc. slås ihjel.
På selve dagen tager man fisken ud af fryseren.
Derefter skyller man risen godt. Koger den i sin egen vægt i vand. Først bulderkoger den i ca. 2 minutter, så under kraftig ild, varme i ca. 5 minutter, hvorefter man skruer ned til meget lille blus eller varme og lader den koge med låg på i 15 minutter. Se ikke til den. Man må ikke løfte på låget. Efter de 15 minutter løfter man låget, trækker gryden af ilden, lægger en viskestykke hen over gryden, lægger låg på igen og lader gryden stå i 15 minutter. Derefter hældes risen på et fad – japanerne foretrækker et af cedertræ. Mindre kan gøre det. Men brug aldrig et af metal. Slå varmen af risen med en spartel og når det er gjort tilsætter man 10 spsk japansk vineddike, der er varmet op og blandet med 10 spsk sukker og en lille smule salt – og derefter kølet af.
Imens skærer man den halvtoptøede fisk i passende små stykker – ca. 4 cm lange og to cm. brede.(Det er lettere at skære fisken tyndt når den ikke er tøet helt op)
Så hælder man lunket vand i en skål. Dypper fingrene og former risen i små ovale boller. Det gøres bedst inde i den hule hånd. Derefter tager man et stykke fisk – tun, laks, hellefisk på skift – smør et lille strøg grøn peberrod ( pas på den er uhyggelig stærk) på indersiden af fisken og former den ned om risbollen. Efter hånden som man er færdig lægger man sushierne smukt på et fad eller træbakke.
Rejerne koges ved at man stikker en kødnål igennem dem for at holde dem lige. De smides i letsaltet vand. De falder til bunds og når de dukker op til overfladen igen er de færdige. De køles af – helst hurtigt i en skål med isvand, derved beholder de deres røde farve. De pilles og lægges smurt med en anelse grøn peberrod på en risbolle.
Sushien serveres med soya, grøn peberrod og syltet ingefær. Kan spise med kniv og gaffel, bør sættes til livs med pinde – mens japanerne ofte spiser dem med fingrene.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 638 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ovnstegt hornfisk med ribsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fondue bourguignonneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pikant sildefadEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nøddebunde med appelsinEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os