Logo

Syriske lammekødboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

75 g pinjekerner
1 mellemstort løg
1 stor håndfuld friske mynteblade
gul skal af en citron
1 kilo hakket, magert lammekød
2 tsk stødt allehånde
2 tsk stødt kanel
1 tsk hel spidskommen
1 spsk olivenolie
25 g smør
salt og friskmalet peber.

Varm en tør pande op og vend pinjekernerne i den i 1-2 minutter, indtil de er brunplettede. Sæt dem til side. Varm derefter de hele spidskommenfrø på panden også i 1-2 minutter. Det forstærker smagen. Pil løget, skær det i kvarte og kom det i en foodprocessor sammen med de vaskede mynteblade, det gule af en citron og alle tre krydderier, salt og peber. Bland massen meget grundigt med det hakkede lammekød. Brug eventuelt en elektrisk håndrører. Til sidst blandes pinjekernerne med kødet.
Form lammekødet til små kødboller på størrelse med en valnød. Det letteste er at tage en lille klump fars med en teske, fugte hænderne i vand og rulle dem. Pinjekernerne skal gerne ligge inden i kødbollerne, ikke udenpå. Varm olie og smør i en stegepande og steg lammekødbollerne i cirka 5 minutter på hver side, i alt 10 minutter. Fordi de er så velkrydrede, smager de også godt kolde med en salat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.387 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her