Logo

Tærte med grønne asparges og rygeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tærte med grønne asparges og rygeost

 

Cremen er blendet af rygeost, æg og fløde, og de grønne asparges er ristet i olie, inden de lægges i cremen. þ Prøv den her! Opskriften er den nemmeste og superlækker

1 tærte til 4 personer. Arbejdstid: 50 min. Stege-/bagetid: 50 min

 

Tærtedej:

200 g hvedemel

50 g durummel

½ tsk groft salt

125 g koldt smør

1 æg

2 spsk iskoldt vand

 

Fyld:

400 g grønne asparges

1 spsk olie

3 æg

200 g rygeost

¾ dl fløde

salt og peber

30 g mandel- eller hasselnøddeflager

*

 

Bland de to slags mel med salt, og hak det kolde smør i brug evt. en foodprocessor.

Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med iskoldt vand.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en firkantet form (ca. 22x22 cm).

Tryk dejen godt ind i kanterne, skær overskydende dej fra, og prik bunden med en gaffel.

Sæt formen i køleskabet i 1 times tid eller i fryseren i 20 min.

 

Skyl asparges i koldt vand, og skær de grove ender af.

Dup dem tørre i køkkenrulle, og rist dem på en varm pande med olie i 1-2 min.

Krydr med salt og peber, og læg dem til afkøling på en tallerken.

 

Blend æg, rygeost og fløde sammen, og krydr med salt og peber.

Bag tærten blindt (se TIPS) ved 180 °C i 10 min.

Fjern papir og bønner, og bag i yderligere 5 min.

 

Tag tærtebunden ud af ovnen, og hæld ostecremen i.

Læg asparges i cremen, drys med mandel- eller nøddeflager, og sæt tærten i oven i ca. 30 min, til cremen akkurat er stivnet.

Server tærten varm eller lun evt. med en salat af fx frisé salat, radiser og en sennepsdressing.

 

TIPS: At bage blindt betyder, at man lægger et stykke bagepapir med tørrede bønner el. lign. som vægt på dejen, for at undgå at den skrider under bagningen. Hvis du tit bager tærter, kan du evt. investere i nogle keramiske bagekugler, som kan bruges igen og igen. De fås bl.a. hos isenkræmmeren til ca. 130 kr.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 221 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Høns i asparges grønne og hvideAspargessæsonen er kort, så vi har proppet denne elskede mormorret med både grønne og...
• Grillede asparges med pocheret ægNyd de hvide asparges, inden sæsonen slutter
• Pasta med asparges, ærter og bønnerTagliatelle all'estate er en sommerlig og let pastaret med en bred båndpasta. Til dig med...
• Rabarberskum - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os