
 
Letsaltet torsk bliver her til en delikatesse. Server den med en sauce, som kompletterer fiskens fine smag. 
• Saltet fisk bevarer vitaminer, proteiner og fedt • Fisk
indeholder gavnlige fedtstoffer. 
Forberedelse 10 min. + afkøling. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
 
# Råvarer til Torskefilet med peberfrugt og nudler:
4 torskefilet a 150-200 g 
1 spsk olie 
TIL SALTNING: 
½ dl groft salt 
¼ dl sukker 
SAUCE: 
3 dl cremefraiche 18% 
1 spsk tomatpuré 
50 g soltørrede tomater 
1 spsk hakket, frisk basilikum 
salt og peber 
TILBEHØR: 
250 g nudler 
½ gul peberfrugt 
½ rød peberfrugt 
1 tsk smør 
½ l vand til ½ bouillonterning 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Salt torskefileterne. Bland salt og sukker. 
Læg torsk og saltblanding lagvis i en skål. 
Dæk med plastfolie og stil i køleskabet natten over. 
 
2 Hak de soltørrede tomater fint. 
Pisk cremefraichen med mixer, 3-4 min. 
Tilsæt tomatpuré, soltørrede tomater og basilikum. 
Bland det godt med mixeren. 
Smag til med salt og peber. 
 
3 Rens og hak peberfrugterne. 
Steg dem i smørret i en gryde. 
Smuldr bouillonterningen over. 
Hæld ½ l vand på og bring det i kog. 
Læg nudlerne i og kog dem efter pakkens anvisninger. 
 
4 Skyl fiskefileterne i koldt vand og rist dem i olie 3-5
min. på hver side. 
Server med nudler og sauce. 
 
Tips & råd
 

Anvend altid helt frisk fisk, når du salter. Brug den
dobbelte salt- og sukkermængde, hvis du kun har tid til at lade fisken trække
et par timer. 
 

Server torsken med friteret porre. Skyl porren og tør den
godt. 
Skær den i fine strimler på langs. 
Varm olien i en gryde. Friter porren i 10 sekunder. 
 
PR. PORTION: Energi: kcal 542 = kJ 2276 
Kulhydrat 52 g Protein 43 g Fedt 18 g (30%) Fibre 1 g