Logo

Torskefilet med peberfrugt og nudler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Torskefilet med peberfrugt og nudler

 

Letsaltet torsk bliver her til en delikatesse. Server den med en sauce, som kompletterer fiskens fine smag.

• Saltet fisk bevarer vitaminer, proteiner og fedt • Fisk indeholder gavnlige fedtstoffer.

Forberedelse 10 min. + afkøling. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Torskefilet med peberfrugt og nudler:

4 torskefilet a 150-200 g

1 spsk olie

TIL SALTNING:

½ dl groft salt

¼ dl sukker

SAUCE:

3 dl cremefraiche 18%

1 spsk tomatpuré

50 g soltørrede tomater

1 spsk hakket, frisk basilikum

salt og peber

TILBEHØR:

250 g nudler

½ gul peberfrugt

½ rød peberfrugt

1 tsk smør

½ l vand til ½ bouillonterning

 

* Fremgangsmåde:

1 Salt torskefileterne. Bland salt og sukker.

Læg torsk og saltblanding lagvis i en skål.

Dæk med plastfolie og stil i køleskabet natten over.

 

2 Hak de soltørrede tomater fint.

Pisk cremefraichen med mixer, 3-4 min.

Tilsæt tomatpuré, soltørrede tomater og basilikum.

Bland det godt med mixeren.

Smag til med salt og peber.

 

3 Rens og hak peberfrugterne.

Steg dem i smørret i en gryde.

Smuldr bouillonterningen over.

Hæld ½ l vand på og bring det i kog.

Læg nudlerne i og kog dem efter pakkens anvisninger.

 

4 Skyl fiskefileterne i koldt vand og rist dem i olie 3-5 min. på hver side.

Server med nudler og sauce.

 

Tips & råd

 

Torskefilet med peberfrugt og nudler

Anvend altid helt frisk fisk, når du salter. Brug den dobbelte salt- og sukkermængde, hvis du kun har tid til at lade fisken trække et par timer.

 

Torskefilet med peberfrugt og nudler

Server torsken med friteret porre. Skyl porren og tør den godt.

Skær den i fine strimler på langs.

Varm olien i en gryde. Friter porren i 10 sekunder.

 

PR. PORTION: Energi: kcal 542 = kJ 2276

Kulhydrat 52 g Protein 43 g Fedt 18 g (30%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.161 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her